Allt oftare skäms jag över att vara svensk

Jag märker att jag allt oftare skäms över att vara svensk. Landet där man knappt  vill använda vår vackra flagga, landet med hen och lagom och landet som allt mer verkar sakna civilkurage. Rasismen breder ut sig lavinartat för precis som i Hitlers Tyskland så skylls all dagens problem av vissa på invandring och flyktingar. En fullkomligt vansinnig åsikt som tyvärr plockas upp och sprids av allt fler.  Vi har en regering som sålt ut alla företag som staten kan få in pengar på för att kortsiktigt få in pengar till att kunna finansiera skattesänkningarna. Och så sitter folk och applåderar och tycker oj vad bra att de får lös pengar.. Men de tänker inte framåt för fem öre! Om man säljer bort det man får inkomster av i dag så vad ska man då få in pengar på i morgon? Euskefeurat säger det bra i sin låt ”Nu pissar vi i brallorna igen”. Man får på kort sikt värme när man fryser men sedan blir det bara kallt, illaluktande och obekvämt. Att den regeringen fått sitt så länge som det har skadar Sverige något oerhört och om vi vill ha tillbaka det Sverige vi en gång hade så kommer det ta årtionden.

Nu senaste vansinnigheten som MÅSTE få ett stop är utvisningen av Emanuel och Sleman. De kom trea i Talang med sin dansgrupp Until the end Crew. Emanuel har flickvän, jobb och denna kreativa och kanonbra dansgrupp och har bott i Sverige sedan han var 15. Han har aldrig gjort något kriminellt och han tillför landet så oerhört mycket. Ändå blev han en dag häktad (i dag häktar de människor som ska utvisas utan förvarning för att de inte ska gå under jorden) och förd från Kiruna till Gävle där han får sitta i ett fängelse utan att ha gjort något kriminellt bara för att han inte ska försvinna innan han blir utförd ur Sverige och till Armenien.

I Armenien väntar en mörk och oviss framtid. Här i Sverige har han familj, flickvän, vänner, jobb, dansgruppen och kommunpolitikerna vädjar om och om igen att vi ska få behålla dem hos oss ÄNDÅ vägrar migrationsverket att låta honom vara kvar hos oss. Han slets från sin flickvän, sitt jobb, sin familj och fördes ner till Gävle… Jag skäms över Sverige. Jag som trodde vi var ett humant land. Var finns det humana i det???  Demonstrationer har hållits, FB sida har startats för att visa att vi vill ha Emanuel och Sleman kvar. Kommunpolitiker har talat för att få behålla våra vänner. Ändå sitter Emanuel fortfarande i ett fängelse i Gävle utan att ha gjort något brottsligt. Hans enda brott är att vilja stanna hos sin flickvän, sin familj, sina vänner, sitt jobb och en framtid.  I Armenien har de obligatorisk militärtjänst från 18 år ålder, det innebär att för Emanuel som flydde med sin familj till Sverige när han var 15 så väntar fängelse och troligen död. Emanuel och hans familj har inget hem som väntar på dem i Armenien, inga vänner och inget liv. Här har de familj, hem, vänner, jobb och de har bott här i SJU ÅR! Plötsligt slets han bort från sin flickvän och vänner och fördes till häktet i Gävle i väntan på utvisning. Fy fan vad jag skäms över Sverige såna här gånger!!

Snälla ni, bevisa för mig att inte alla är så hemska och hjälp till att sprida namninsamlingen som startats för att få migrationsverket att ändra sitt beslut.  Här är en direktlänk till namninsamlingen http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8901   Tydligen lyssnar de inte på våra kommunpolitiker och de lyssnar inte på deras vänner och familj, men de måste väl ändå lyssna på svenska folket??

Känner att jag har mer att skriva om dessa olika ämnen men det får bli en annan dag, nu behöver jag gå ut och andas lite höstluft och lugna ner mig.

Gör mig stolt över att vara Svensk igen, ge ditt namn, ge av din tid och glöm inte rösta.

Annonser

1 Response so far »

 1. 1

  Hans said,

  Hej
  Bra skrivet.
  Betänk och sprid gärna att det du beskriver och tusentals andra beteenden från våra myndigheter borde jämföras med att dessa beskyller en viss grupp för fascism (ny-fascism)
  Detta stämmer ännu bättre på de som utnyttjar sin makt gentemot de svaga – i praktiken!
  Ja, jag skäms också för att vara svensk numera, helt enkelt därför att jag via mors demens vet och förstår hur myndigheter fungerar.
  det ligger nog i den svenska mentaliteten (och bl.a. den tyska) och kan inte motverkas med annat än medias ev. insatser. Men medis begriper inte eller vill inte begripa. Ofta ser dessa det som nödvändigt att skydda sin kommun (lokala media) och rixmedia struntar ofta i kommunala angelägenheter om de inte är sensationella.
  Ett nytt parti skulle behöva ha rättsrötan och myglet samt den sociala fascismen som huvudfråga.
  Det kommer dick att få svårt att göra sig gällande, eftersom svensken i gemen, eller iaf ca 20% är främlingsfientlig. Då finns det gott hopp för ett sånt parti, hur korkat de än beter sig.
  Ja detta är det sanna Sverige.
  Jag känner mest för att lämna eländet.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: