det här med ålder…

Det är underligt det här med ålder…
Nu har jag nyss fyllt år igen och och man funderar lite på sitt liv och jag är minst sagt kluven.
Ok, jag har blivit äldre, mer sliten och packat på mig några kilon igen. Jag är inte där jag trodde att jag skulle vara vid fyllda 36. Ågrenvarning? Absolut!
MEN är det verkligen sämre att bli äldre? Hur jag än grubblar kommer jag fram till ett klart och ringande NEJ!
Va!? Utbrister min yngre vänner, knapt fyllda 18, som tycker att redan 30 är uråldrigt.
Ok, jag ska förkara mig.
1) Att jag packat på mig några kilon är på grund av att jag är så förbålt LAT och att jag är en notorisk sockerråtta. INTE för att jag är "gammal". Dessutom, om man går upp så syns inte rynkor lika tydligt!
2) Man blir mer säker på sig själv. Jag vet vad jag kan ohc jag vet vem jag är (hmm nåja)
3) Man tar itne sig själv på så stort allvar. Gör jag bort mig i dag (jo, jag vet, jag gör bort mig nästan jämt och har vanan inne men ändå..) Det jag skulle säga var att om jag gör (onte OM utan NÄR) bort migi dag känns det inte lika jobbigt som för 10 år sen. Man garvar och går vidare
4) Man har mer erfarenhet. "det som inte dödar det stärker" heter det ju. Så sant så sant. minns ni första gången du hade ett trassligt förhållande? Visst, det gör fortfarande ont att få hjärtat, drömmar och förhoppningar krossade. MEN med ålder och erfarenhetens utbildning så lär vi oss att det går över. Vi överlever. Det är bara att gå vidare.
5) Mina nära vet att jag ÄLSKAR att LÄSA. Och var jag än läser för undersökningar så säger de alla enhälligt att :
SEX BLIR BÄTTRE MED ÅLDER!!
Va!? Utbrister mina yngre vänner igen med hakan hängande i nivå med knäna.
Jo, det är sant.
Visst, män kan få potensproblem med ålder pga mediciner mm och kvinnor kan få svårare att producera "glid". Men såna saker finns det hjälp för och sex är mer än bara in-ut-slut. Och med ålder kommer ERFARENHET. Man är mer avslappnad och inte så brydd om småsaker som utseende och dyl.
Kommer ihåg en sak som hände när jag var knapt 20. Jag hörde min dåvarande killes kompis säga till någon att jag var rund om magen (kollar jag på gamla foton var jag INTE det, men är man ung, oerfaren så är man väldigt kännslig för vad andra tycker). Senare på kvällen när jag och min pojkvän hade.. utförde.. ok då, hade sex så satt den där kommentaren i skallen. Hela akten höll jag in magen och var orolig att min kille skulle tycka att jag var tjock!! Kunde inte njuta ett smack utan fejkade hej villt.
jag ahr pratat med många andra kvinnor om det här och ALLA (!) har berättat om liknande händelser! MEN ju äldre man blir desto mindre brydd blir man om livets pyttiga missöden. Det skvalpar och flaxar både här och där men än sen? De e kul ändå.
 
Visst det kanske finns en del man inte kan göra när man är äldre. Men tänk vad mycket man nite kunde göra när man var yngre!
 
Så slutsatsen för mig blir:
HURRA! JAG ÄR ÄLDRE!!
Kram
Dweia
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: