RONNY 50 ÅR!!

Som jag nämnt vid ett tidigare tillfälle fyllde en av byns trevligaste snubbar år i sommras.
Detta var man ju bara tvungen att fira!
Men så var det ju det svåra, vad ska man köpa i present? Vad har han? Vad behöver han? Ok, han jagar, fiskar och gör ved.Allt i mån av tid… Men vad har han redan?? Ingen aning…Vi övergav den seriösa biten och funderade på sprit… Han spottar inte i glaset om det bjuds, om man säger så.. Men så tänkte vi att det har nog alla andra köpt redan… Ok inte ngt praktiskt, inte något flytande.. Vad behöver man egentligen i livet? Man vill ju ha hälsan och ett långt glatt liv… AHA! Där fanns ngt vi kunde jobba med! Ett gott skratt förlänger livet säger de ju.oCh med en så trevlig typ vill vi helt klart förlänga hans liv!
Så vi funderade och vi funerade. Vi var i affärer och gick fram och tillbaka, fram och till baka och SÅ kom vi på det! En radiostyrd bil! Kul att leka med och barnsligt nog att framkalla skratt! Under turerna i affärerna hade vi redan köpt kort och en medalj där det stod "grattis". När jag for till Gällivare och köpte bilen så fick jag syn på den underbara "Bad Boy" kepsen och kände att: JA! Den ska han ha! Och som ni kan seav bilderna i albumet så Passa den som en ..hrm.. smäck!
Kalaset var lite annorlunda och kul! Det började med Bål, öl och ett slags tipspromenad med olika aktivitetstationer. Det fanns yxkastning, luftgevärssytte, stövelkastning och målskytte (sparka en fotboll mot en trädocka och in i mål). När vi hållit på ett tag gick alla in och åt middag. Underbart gott och det fanns till och med mat för oss som inte tål gluten och laktos!! DET är man sannerligen inte bortskämd med!
Efter maten gick vi ut och fortsatte med våra aktiviteterett tag innan det var dagsför kaffe, tårta och paketutdelning.
Ronny satte sig lite generat på sin tron och skålade med publiken. Erika fattade micken och läste upp grattiskort och talade om vem de olika paketen kom i från. Allt var lite småfnissigt och halv-artigt tills… Erika tittade ner i våran rutiga påse… – Så tar ni fram kamerorna allihopa. Jag ropade högt att Han lovatr att ha den hela kvälen vilket Ronny försökte förneka (fegis!). Så kom Kepsen fram och Gapskrattet var ett faktum. Sen kom bilen fram och ännu ett skratt. Därefter vekade alla paket vara riktigt roliga. Kan i och för sig ha att göra med antalet procenthaltiga flaskor som packades upp…
Den present (förutomvåra egna så klart), som imponerade mest på vår ända av bordet ,var biljetter till rolling Stones. Jag skyndade mig och räkna efter hur långt jag hade till 50 och insåg att Stones nog är döda då… (snart 34 nu)
Efter presenter och kaffe blev det prisutdelning i aktivitetsrundan. Totalvinnare var Björn Kruuka.
Därefter blev det dans och sång. Några av oss tog ut ena geväret och sköt någorlunda prick medan vi slogs med myggen.
Det var en skittrevlig kväll! Och pappa lyckades inte skrubba näsan en enda gång!
Enda felet var att jag var så förkyld och höll på att hosta sönder mig när Freddan berättade några sanna historier om min ena morbror och hans bravader.
Ronny är 50! Länge leve Ronny! Han leve hipp hipp Hurra hurra hurra hurra!
Ha de gött
Dweia
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: